Visuaalista suunnittelua ja viestintää kestävyyskärjellä.

Kuohu & Kaislan blogi

Kuohu & Kaislan blogi starttaa tästä

23.10.2020

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan Kuohu & Kaislan blogikirjoittelua! Kynän varressa on ainakin ensi alkuun firman yrittäjä Eetu Haverinen. Myöhemmin ääneen pääsevät mitä todennäköisimmin myös sidosryhmät, kuten projekteissa mukana olevat ammattilaiset sekä muuten kiinnostavat ja inspiroivat tyypit! Julkaisujen vaihtaminen onkin mainio tapa luoda yhteisyyttä eri tekijöiden kesken.

Viestintä on jo käynnistynyt Facebookin ja Instagramin puolella, jossa on käsitelty asiakastöitä, graafisen suunnittelun teknistä puolta, kestävyysteemoja, media- ja yrityskulttuuria sekä Haverisen taiteellisempaa tuotantoa, kuten taideprinttejä.

Otetaan tähän muutama merkityksellinen poiminta sitten helmikuun puolivälin, jolloin Luova toimisto Kuohu & Kaisla Oy perustettiin!

Helsingin yliopiston Kestävyystieteen instituutti HELSUS ja poikkitieteellinen kestävyyskurssi

Olen tehnyt epäsäännöllisen säännöllisiä toimeksiantoja Helsingin yliopistolle jo vuosien ajan, tarkemmin sanottuna geotieteiden ja maantieteen osaston Tilapioneerit-projektikursseille. Viime keväänä taas syntyi uusi ja kiinnostava yhteistyökumppanuus Kestävyystieteen instituutin, HELSUS:n kanssa.

Ensialkuun konseptoimme graafisen ilmeen pohjan pian lanseerattavalle poikkitieteelliselle kestävyyskurssille ja työskentely jatkuu kurssin Moodle-toteutuksen visuaalisella suunnittelulla. Syys-lokakuun vaihteessa aloitin työt myös HELSUS Co-Creation Labin uuden ilmeen parissa, joka julkaistaan ihan näillä näppäimillä!

Palvelinarkkitehtuurien kehitys koodari Oskari Pöntisen kanssa

Oskari aloitti Kuohu & Kaislan työkokeilijana heti helmikuussa ja puolivuotisen jakson päätteeksi lähdimme tuotteistamaan hänen jo luonnostelemaansa palvelimen hallintaohjelmistoa. Lopputuotteena on kevyen graafisen käyttöliittymän sisältävä ohjelmisto WordPress-sivujen palvelintason hallinnointiin. Tämä mahdollistaa laajempien ylläpitopalveluiden tarjoamista verkkokehitysasiakkaille!

Jälleenrakentajat-osuuskunnan perustaminen

Alkuvuodesta 2020 käynnistyi eräänlainen ”vyörytys”, kun olin järjestämässä Suurta Systeeminsäätöiltaa Sampolan työväenopistolle kera Saraleena Aarnitaipaleen. Saman tammikuisen torstain aamuna osallistuin Sitran Megatrendit 2020 -etäkatsomoon ja aamupalatilaisuuteen Toinen toimisto -co-working-tilassa Finlaysonilla. Tilaisuuden yhteydessä saimme yrittäjän ja kulttuuripersoonan Disa Kamulan kanssa ajatuksen ottaa koppia mahdollisuudesta ja katsoa, josko Suuren Systeeminsäätöillan yleisöstä löytyisi riittävän suuri porukka kiinnostuneita ekologisen jälleenrakennuskerhon käynnistämiseen. Ja heitä oli yllättävän paljon!

Kerhoajatus kypsyi Jälleenrakentajat-verkostoksi ja osuuskunnaksi, joihin molempiin on liittynyt matkan varrella uusia ihmisiä. Toiminta on sisältänyt mm. ekologisesti ja sosiaalisesti kestävän yhteiskunnan unelmointia, yhteistä ajanviettoa, apurahojen hakua, yleistä verkostoitumista ja viimeisimpänä jälleenrakennustyökalujen, kuten U.lab-suunnitteluprosessin tuotteistamista.

Yhteistyö Osuuskunta Ehta Rahan kanssa ja alkusyksyinen dialogikävely Pyynikillä

Jälleenrakentajat-kuvioiden ja ajatusten pohjalle tupsahti kuvioihin viestintäyhteistyö mm. eettistä rahoitustoimintaa, konsultointia ja kirjanpitopalveluita tarjoavan Osuuskunta Ehta Rahan kanssa. Erityisen ilahduttavaa oli ensimmäisen yhteisen työpalaverimme muoto: Dialogikävely Pyynikin kaduilla ja rantapoluilla. Syksyn ensimmäinen yhteistyöprojekti on työpajakäyttöön tarkoitetun korttipakan typografinen suunnittelu sekä kuvitustyö.

Työprojekteista yleisesti

Muita kiinnostavia projekteja sitten kevään ovat olleet mm. animaatiosuunnittelu potsdamilaiselle CEEYS-bändille, kansikuvitusprojekti kustantamo Kirjapajalle, verkko- ja logosuunnittelu akateemiselle Association for Cultural Studies -järjestölle, taittokeikka KSL:lle & Vasemmistofoorumille sekä jo viime vuodelta jatkunut tanssi- ja sirkustaiteilijoiden Liitos-ammattilehden taittotyö.

Blogitekstissä mainittuja toimijoita

Helsingin yliopiston Kestävyystieteen instituutti: https://www.helsinki.fi/fi/helsus-kestavyystieteen-instituutti

Jälleenrakentajat: https://jalleenrakentajat.fi/

Disa Kamula Oy: https://disakamula.com/

Toinen Toimisto: https://toinentoimisto.fi/

Osuuskunta Ehta Raha: http://www.ehtaraha.fi/

Kirjapaja: https://kirjapaja.fi/etusivu/

KSL-Opintokeskus: https://www.ksl.fi/

Vasemmistofoorumi: https://vasemmistofoorumi.fi/

Association for Cultural Studies: http://www.cultstud.org/wordpress/